• YARIM ALTIN
    8.194,00
    % -0,60
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5880
    % 0,30
  • € EURO
    35,0443
    % 0,19
  • £ POUND
    40,8561
    % 0,13
  • ¥ YUAN
    4,4975
    % 0,21
  • РУБ RUBLE
    0,3534
    % 0,30
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Vakıfbank Emekliye Ne Kadar Kredi Veriyor?

Vakıfbank Emekliye Ne Kadar Kredi Veriyor?

Vakıfbank emekliler için verilen krediler PTT’den alınması durumunda bazı avantajlar sağlamaktadır. PTT şubelerinden maaş alan emekliler PTT’den kolaylıkla Vakıfbank kredisi kullanılabilmektedir. Vakıfbank üzerinden emekli maaşı alan müşterilerine Vakıfbank, 20.000 TL’ye kadar kredi imkanı ve 36 aya varan vade seçenekleri sunmaktadır. Bunun yanı sıra uygun faiz oranlarıyla Vakıfbank kredisini PTT şubelerinden alınabilir. Ayrıca Vakıfbank şubelerine gidilerek de başvuru işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Diğer bir husus ise, krediyi PTT’den değil de Vakıfbank’tan kullanacak olan emekliler 48 aya varan vade ve %1,84 faiz imkanlarıyla emekli müşterilerine kredi sağlamaktadır.

Vakıfbank promosyon miktarı olarak emeklilere çok fazla cazip imkanlar sunulmamaktadır. Ancak promosyon parasına aldanmayanlar, emekli maaşı alan müşterilerine ise kredi bakımından güzel imkanlar sağlamaktadır. Düşük faizli kredi kullandırması ve geri ödeme planının 3 ay sonra başlatması bunların arasında yer almaktadır. 100.000 TL kadar kredi limiti uygulaması da Vakıfbank’ın sunduğu fırsatlar arasında bulunmaktadır. Fakat alınan bu kredi aylık emekli maaşına göre belirlenmektedir. İhtiyaç kredisinin diğer özellikleri ise aşağıda belirtilmiştir.

  • Kredi vadesi en fazla 36 ay olması
  • Kredi vadesinin başvuru yapan kişinin yaşına göre değişmesi
  • Alınacak her 10.000 TL’lik kredi dilimi için 50 TL tahsis ücreti alınması

Vakıfbank Emekli Kredisi Yaşı Kaçtır?

vakif bankasi emekli kredi islemleri

Vakıfbank emekli kredisinin yaş sınırı 80’dir. Birçok banka 75 yaş üstüne kredi vermemektedir. Fakat Vakıfbank, bu bağlamda emekli maaşını Vakıfbank aracılığı ile alan müşterilerine kredi imkanı sunmaktadır. 78 yaşındaki emekli bir kişi 2 yıl vadeli olacak şekilde kredi alabilmektedir. Konut kredisi alacak emekli kişiler için vadeler uzadığı için vade ve yaşın denklenmesi gerekmektedir. Konut kredilerini düşük vadeler ile ödemek kaydı ile kredi çekilebilmektedir.

Konut kredileri 120 ay vadeli olarak verilmektedir. 10 yıl vadeli olarak kredi çekilmesi durumunda ise emeklilerin en fazla 70 yaşına kadar kredi çekebilmeleri mümkün olabilmektedir. 71 yaşında emekli kişi 9 yıl vadeli, 72 yaşında emekli kişi 8 yıl vadeli olarak kredi çekebilmektedir.

Ayrıca İş Yeri Açmak İçin Ne Gerekir, Maliyeti Ne Kadar? adlı yazımızı inceleyin!

Vakıfbank Emekli Kredisi İmkânları Nelerdir?

Vakıfbank emekli kredisinin imkânları son dönemlerde hem devlet bankaları hem de özel bankalar emekli vatandaşlara bazı avantajlar sağlamaktadır. Emeklilik maaşlarını Vakıfbank üzerinden almayan ama sonradan maaşlarını Vakıfbank’a taşıyan emekliler promosyon ücreti almaktadır. Ayrıca Vakıfbank maaşlarını kendilerinden alan müşterilerine düşük faizli kredi sağlamaktadır.

Vakıfbank Emekli Kredisi Başvurusunda Gerekli Evraklar Nelerdir?

Vakıfbank emekli kredisi başvurusunda gerekli belgeler sağlandığında başvuruda bulunan kişilere kredi imkânı sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra emeklilik maaşlarını teminat olarak gösterilerek gerek duyulmadığı müddetçe kefil veya teminat istenmemektedir. Emeklilik maaşını Vakıfbank aracılığı ile alan kişiler %0,10’a varan düşük faiz oranlarıyla kredi kullanabilmektedirler. Emekli maaşını Vakıfbank’tan alan kişilerden sadece nüfus cüzdanı istenmektedir. Emekli maaşını diğer bankalardan alan kişilerden Vakıfbank şu belgeleri istemektedir:

  • Emekli maaş cüzdanı
  • Nüfus cüzdanı sureti
  • Krediye başvuracak kişi adına düzenlenmiş bir adet fatura
  • Kredi limitine göre 1 veya 2 kefil

Vakıfbank Emekli Konut Kredisi

Vakıfbank emeklilik konut kredisi emeklilerin almış olduğu maaşlarına göre üst limitli krediler kullanabilmektedir. Emekliler kanun gereği konut kredilerinde maaşlarının aylık taksit ödemesinde hane gelirinin %70 oranını geçmeyecek şekilde konut kredisi alabilmektedirler. Bu duruma göre alınan emeklilik maaşı yapılacak olan vade ile orantılanmaktadır. Buna göre;

  • Emekli maaşı 1.000 TL olanların aylık taksit miktarı en fazla 700 TL
  • Emekli maaşı 2.000 TL olanların en fazla 1.400 TL
  • Emekli maaşı 3.000 TL olanların en fazla 2.100 TL
  • Emekli maaşı 4.000 TL olanların 2.800 TL
  • Emekli maaşı 5.000 TL olanların ise 3.500 TL’yi geçmeyecek şekilde konut kredisi kullanabilmektedir.

Emekli Konut Kredisi Özellikleri Nelerdir?

Emekliler için konut kredisinin özellikleri şunlardır:

  • Emekli konut kredilerinin vadesi en fazla 120 aya kadar çıkabilmektedir.
  • İhtiyaç kredilerinden farklı olarak bazı kredi masrafları alınmaktadır.

Vakıfbank Emeklilik Kredilerinde Kredi Notu Önemli Midir?

Vakıfbank emeklilik kredilerinde kredi puanının önemi diğer kredi türlerinde de olduğu gibi oldukça önem taşımaktadır. Emekli kredisi kullanılıyor olsa da bütün bankalar kredi notuna bakarak kredi sağlamaktadır. Kefilsiz ve sorunsuz bir şekilde Vakıfbank’tan kredi alabilmek için kredi puanının 1300’den fazla olması gerekmektedir. Aksi takdirde, başvurulan kredi onaylanma sürecinden geçemeyerek başarısız olmaktadır. Kredi notunun yüksek kalması için kredi kart borçlarının düzenli ödenmesi ve hesapta bir miktar nakit paranın bulunması gerekmektedir.

Vakıfbank Emeklilik Kredilerinde Kefil İstenir Mi?

vakif bankasi emekli kredi islemleri

Vakıfbank emekli kredisinde kefil şartı yaş sınırına olan yakınlığına bağlı olarak ek teminatlar isteyebilmektedir. Alınacak kredi miktarı yüksekse ve bu kredi uzun vadede kullanılmak isteniyor ise muhtemel olarak kefil veya ek teminatlar istenebilmektedir.

Ayrıca İşyeri Açmak İçin Yapılması Gerekenler 2021 adlı yazımıza gözatın!

PTT Emekli Kredi Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

PTTBank, emekli maaş müşterilerine 1250 lira ile 80 bin lira aralıklarında 60 aya kadar vade seçeneği ve uygun faiz oranları ile bireysel kredi hizmeti de sunmaktadır. Emekli müşterilerin PTT iş yerlerine nüfus cüzdanı veya kimlik kartı ile başvurarak kredi başvuru formunun doldurulması yeterli olmaktadır. PTTBank müşterilerine diğer bankaların sunduğu faiz oranlarına karşın daha düşük faizli kredi imkânı sunmaktadır. Kredi başvurusu onaylandığı gün ödeme işlemi o gün içinde gerçekleştirilecektir. Salgın döneminde PTTBank getirdiği yenilik ile nakit ihtiyacı olan müşteriler kredi için PTT SMS Kredi hizmetiyle SMS üzerinden yapılmaya başlanmıştır.