• YARIM ALTIN
    8.136,00
    % 0,08
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4930
    % -0,16
  • € EURO
    34,9812
    % 0,39
  • £ POUND
    40,7495
    % 0,35
  • ¥ YUAN
    4,4925
    % -0,02
  • РУБ RUBLE
    0,3534
    % 0,55
  • BITCOIN/TL
    2092225,129
    % -0,71
  • BIST 100
    %

2021 KOSGEB Kredi Desteği Şartları Nedir?

2021 KOSGEB Kredi Desteği Şartları Nedir?

KOSGEB kredi desteğinin koşulları 2021 yılında da diğer yıllar ile aynıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş her yurttaş KOSGEB kredi desteğinden yararlanabilir. KOSGEB ve bankalar tarafından belirlenen diğer kurallar arasında ise KOSGEB ve Kobi kaydının tamamlanması yer alır. KOSGEB kredi desteği şartları arasında yer alan önemli kurallardan biri de Kobi beyannamesini tamamlamaktır. KOSGEB hibe kredisi almak isteyenlerin KOSGEB ile anlaşmalı bankaları tercih etmesi gerekir.

KOSGEB Kredi Desteği Nedir?

kosgeb kredi destegi ne ise yarar

KOSGEB kredi desteğini almak için gerekli koşulların yerine getirilmesi gerekir. KOSGEB kredisi, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek üzerine kurgulandı. Ayrıca gençlerin ve kadınların da ekonomide yer alması ve üretmeleri için KOSGEB birçok farklı girişimci desteği sunar. KOSGEB kredi desteği ise KOSGEB’in bankalar ile anlaşması ile ortaya çıktı. KOSGEB’in girişimcilere ve işletmelere verdiği hibelere ek olarak sıfır faizli kredi desteği de sunuyor.

KOSGEB Desteği Nedir?

KOSGEB desteği yeni iş yeri açmak isteyen ve şartları yerine getiren kişilerin başvurabileceği bir platformdur. KOSGEB desteği farklı sektör ve alanlarda verilen bir destektir. 18 yaşını dolduran tüm girişimcilerin desteklerden yararlanmasını sağlar. KOSGEB iş yeri açma desteği ve hibe ve kredi desteği başta olmak üzere birçok alandaki ve ihtiyaç doğrultusunda girişimciler desteklenir.

Forex’de çift kaldıraç nedir? Yazısına da göz atabilirsiniz.

KOSGEB Geri Ödemesiz Destek Verir Mi?

KOSGEB geri ödemesiz destek veren bir başkanlıktır. Türkiye Cumhuriyeti olan ve 18 yaşını dolduran tüm girişimcileri destekleyen KOSGEB, uygun miktarlarda hibe dağıtımı da yapar. Hibe başvurusu için uyulması gereken koşullar varır. Koşullar yerine getirildiğinde birçok girişimci KOSGEB’e başvuru yaparak geri ödemesiz destek alabilirler. Kendi işini kurmak isteyen tüm girişimciler 10 bin ila 50 bin Türk lirasına kadar KOSGEB hibesinden yararlanabiliyor. Bunun için KOSGEB veri tabanına kaydolmak ve tüm belgeleri ibraz etmek gerekir.

KOSGEB Kredi Desteği Hangi Bankadan Alınır?

KOSGEB kredi desteği veren bankalar arasında Türkiye’de hizmet veren ve şubesi bulunan çoğu banka bulunur. KOSGEB ile kredi desteği veren bankalar şunlardır:

  • Halk Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Türkiye Ekonomi Bankası
  • Garanti Bankası
  • QNB Finans Bankası
  • Şekerbank
  • Akbank
  • Vakıflar Bankası
  • Türkiye İş Bankası

Başta olmak üzere Yapı ve Kredi Bankası ve Denizbank’tan da kredi başvuru yapılabilir. KOSGEB ile anlaşmalı olan bu bankalar sıfır faizli kredi vererek girişimcileri destekler. Ayrıca vade süreleri de oldukça uzundur.

KOSGEB Hangi Sektörleri Destekler?

KOSGEB sektörleri her geçen yıl genişletmekte olup ekonomiye katkı sağlayan birçok sektör bu listede yer alır. Eğlence ve kültür sektöründen hizmet sektörüne kadar birçok sektörün yer aldığı KOSGEB destekleri listesi oldukça kapsayıcıdır. KOSGEB farklı sektörlere hibe ve kredi desteği sunar. Ayrıca girişimcilerin, kendi işlerini kurabilmeleri ve ekonomide yer alabilmeleri için de farklı destek ve projeler geliştirilir. KOSGEB’in destek verdiği sektörler arasında devletin desteklediği sektörler yer alır. Ekonomi piyasasında aktif olan ve kazanç sağlayan sektörlere öncelik tanınır.

KOSGEB Kredi Desteği için Belirlenen Şartlar Nedir?

KOSGEB kredi desteği şartları herkes için geçerli olan şartlardır. Bankalardan kredi alırken oluşabilecek ekstrem durumlar karşısında her banka kendi inisiyatifini alarak ek belge isteyebilir. Ancak genellikle aynı şartlar ve belgeler üzerinden hareket edilir. KOSGEB kredi desteği için belirlenen şartlar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmak
  • Reşit olmak
  • KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimini almak
  • KOSGEB veri tabanında yer almak
  • Evrakların tamamlanması
  • İş planı oluşturmak

Başlıca şartlar arasında yer alır.

KOSGEB Kredi Başvurusu Nereden Yapılır?

KOSGEB kredi başvurusu KOSGEB eğitimi tamamlandıktan sonra bankalara direkt başvuru yöntemi ile yapılır. Tüm bankalar KOSGEB kredisi verirken, başvuru sahibinin şahsen başvuru yapmasını bekler. Bir başkası adına imza yetkisi olsa dahi başvuru yapılmasına izin verilmez. Yukarıda belirtilen bankaların, şubeleri üzerinden başvurular yapılabilir. Ancak bankaya kredi başvurusu yapmadan önce şartların yerine getirilmesi ve KOSGEB iş planının oluşturulması gerekir. Eğitimi tamamlamayan ve iş planı oluşturmayan kişiler KOSGEB sıfır faizli kredi imkanından ve geri ödemesiz maddi destekten yararlanamaz. KOSGEB kredi desteği şartları bu noktada esnetilemez.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Nedir?

KOSGEB sıfır faizli kredi KOSGEB eğitimini tamamlayan, iş planı oluşturan ve tüm evraklarını KOSGEB’e teslim eden kişiler için geçerlidir. KOSGEB sıfır faizli krediden yararlanmak için yukarıdaki bankalara başvuru yapılması gerekir. Ziraat Bankası, Garanti BBVA, Halk Bankası ve Türkiye İş Bankası en çok tercih edilen bankalar arasında yer alır. KOSGEB sıfır faizli kredi, kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcileri desteklemek amacı ile faizsiz olarak verilen bir kredi türüdür.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

KOSGEB sıfır faizli kredi bankaları KOSGEB tarafından belirtilen şartlar kapsamında sıfır faizli kredi imkanı sunar. Bu bankalar arasında Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, QNB Finansbank ve Akbank yer alır. Ayrıca yukarıda belirtilen listedeki tüm bankalar, KOSGEB eğitimini başarı ile tamamlayan girişimcilere 4 yıl içerisinde yapacakları kredi başvurularında faizsiz kredi verir. Sıfır faizli kredi veren bankaların KOSGEB ile anlaşma yapmış olması gerekir.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi için Gereken Belgeler Nedir?

KOSGEB başvuru evrakları ve bankaların kredi için istediği evraklar birbirinden farklıdır. KOSGEB’in sunduğu sıfır faizli kredi imkanından yararlanmak isteyen girişimcilerin bankaya sunması gereken belgeler şunlardır:

  • Kimlik kartı
  • Esnaf odası kayıt belgesi
  • İşletmeye ait ticaret sicil belgesi
  • İşletme ve başvuru sahibine ait imza sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesi onaylı kopyası
  • İşletmeye ait vergi levhası

Bankaların istediği evraklar arasında yer alır. Banka tarafından gerekli görülür ise ek belgeler talep edilebilir.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredisinde Yaş Sınırı Var Mı?

KOSGEB kredisi 18 yaşını dolduran girişimcilere verilir. Reşit olmayan bireylerin KOSGEB’e ve / veya bankalara kredi ve hibe için başvuru yapmasına izin verilmez. 18 yaşından küçük olanların yanlarında ebeveynleri olsa dahi herhangi bir kredi başvuru yapma imkanları yoktur. KOSGEB kredisini almak için 18 yaşını doldurmuş ve kendi iş yerini açmış olmak gerekir.

KOSGEB Kredi Desteği Ne Kadar?

kosgeb kredi destegi limiti

KOSGEB kredi miktarı bankalara göre farklılık gösterse de 10 bin Türk lirası ile 60 bin Türk lirası arasındadır. Bazı bankalar sadece 50 bin Türk lirasına kadar KOSGEB kredisi verir. KOSGEB tarafından bankalara alt ve üst limit sınırlaması getirildi. Bu limit sınırlamasına bağlı olarak bankalar minimum tutar ile maksimum tutar arasında kredi verebiliyor. Örneğin Ziraat Bankası 50 bin Türk lirası kredi verirken, Garanti BBVA tarafından 60 bin Türk Lirası verilir. Bankalar kredi miktarlarına kendisi karar verir.

Borsada açığa satış nedir? Yazısını da inceleyebilirsiniz.

KOSGEB Destekleri Hibe Miktarı Ne Kadar?

KOSGEB hibe miktarı 10 bin Türk lirasıdır. Hibe ve kredi miktarları KOSGEB tarafından belirlenir ve bankalara iletilir. KOSGEB tarafından geri ödemesiz olarak verilen 10 bin Türk lirasını almak için başvuru sahiplerinin ilgili şartları yerine getirmesi gerekir. KOSGEB kredi desteği şartlarını yerine getiren girişimciler KOSGEB’in sunduğu geri ödemesiz 10 bin Türk lirası desteğinden yararlanabilir.