• YARIM ALTIN
    8.410,00
    % -0,02
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4257
    % 0,03
  • € EURO
    34,5040
    % -0,11
  • £ POUND
    40,4194
    % -0,01
  • ¥ YUAN
    4,4787
    % 0,18
  • РУБ RUBLE
    0,3470
    % 0,05
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Waves (WAVES) Coin Nedir, Nasıl Alınır?

Waves (WAVES) Coin Nedir, Nasıl Alınır?

Waves (WAVES) coin, Waves projesi kapsamında ortaya çıkan özel kripto para birimi olup bir blockchain projesidir. WAVES Coin yatırımcıları, yatırımlarına özel Waves projesi alt yapısı altında özel kripto para oluşturarak piyasaya sürmektedirler. Yapılan bu projenin asıl amacı tüm yatırımcıların kendilerine özel kripto parasını kolay bir şekilde oluşturarak borsa listelerine sokmaları ve piyasayı canlandırmaları amaçlanmaktadır. Yatırımcılar kendi kripto paralarını oluşturduktan sonra paylaşılan tokenları Waves projesi kapsamında oluşturulan Waves’in kendi borsa platformunda listelenmektedir. Waves platformunda listelenen tokenlar alım satım işlemleri için de hazır bir şekilde durmaktadır.

Waves (WAVES) Coin Nasıl Satın Alınır?

WAVES coin satın almak için öncelikle Binance, Huobi Global, Bithumb, Kraken, Bittrex, KuCoin, Binance.US, FTX, OKEx, ProBitExchange, EXMO, Gate.io, OKEx Korea, Indodax, CoinDCX, 50x, WazirX, Upbit, Paribu, Bitvavo, Alterdice, CoinEx, Upbit, ViteX, Kuna, Crex 24, Bitbns, Graviex, NovaDAX, IndoEx, Tidex, Coinsbit, Bitcoin.com, HitBTC, Bitay, ATAIX, BitMart, BiKi, Waves Exchange, WhiteBIT, P2PB2B, LATOKEN, Hotbit, Coinsuper, Folgory ya da BitUBU borsa platformlarının herhangi biri üzerinde hesabınız olmalı ya da hesap açmanız gerekmektedir. Bu platformlar üzerinde hesap açtıktan sonra Coin alabilmek için aşağıda verilen adımlar izlenmelidir:

  • İlk olarak kripto para borsaları üzerine para yatırılması gerekmektedir. Hesaba TL yüklenir ve BTC’ye dönüştürülür.
  • BTC’ye dönüştürdüğünüz kripto paradan sonra ana sayfa üzerinde sol üst köşede yer alan “Al- Sat” sekmesine tıklanır.
  • Bu sekmeye tıkladıktan sonra karlınıza çıkan seçenekler arasında “klasik” seçeneği seçilir.
  • Klasik seçeneği seçildikten sonra ise sayfanın sağ üst köşesinde BTC yazan yere tıklanır.
  • Burada karşınıza bir arama butonu çıkacaktır. Buraya WAVES Coin yazılır ve WAVES/BTC çifti seçilir.
  • Daha sonra bir tablo çıkacaktır. Bu tablo üzerinden ne kadar coin almak istiyorsanız o girilir ve işlem onaylanır.

Yukarıda verilen adımlar takip edilerek kripto para borsası üzerine yatırdığınız paralar BTC’ye dönüştürdükten sonra oldukça kolay ve hızlı bir şekilde coin satın alabilirsiniz.

Ravencoin Coin nedir? Nasıl alınır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Waves’te Kripto Para Nasıl Yatırılır?

Waves’te kripto para yatırmak için öncelikle Ride Script üzerinden kripto para oluşturmanız gerekmektedir. Oluşturduğunuz kripto paralarınıza fonksiyonel özellik katabilmek için ortalama 0.004 WAVES ödeyerek tokenlarınıza istediğiniz fonksiyonel özelliği ekleyebilirsiniz. Waves platformu herhangi bir programlama gerekmeksizin token yaratmanıza imkân sağlar. Yaratılan tokenlar için alınan ücretler eklenti işlemi olarak işlemler sekmesine kayıt edilir.

Eğer farklı bir işlem yapılacak ise plug- in fonksiyonu kullanılarak blockchain ağına eklenti olarak eklenerek kullanıma müsait hale gelmektedir.

Waves Platformu Nasıl Çalışır?

waves coin nasil calismaktadir

Waves platformu, ikiye ayrılmaktadır. Bunlar, Full Node ile Hafif Node’lardır. Full Node’lar platform üzerinde yapılan tüm işlemlerin kaydını tutarken Hafif Node’lar platform üzerinde yapılan bütün işlemlerin doğrulanmasını ve piyasa ağları ile etkileşim içinde kalmasını sağlamak için işlem yapar. Bu işlemleri yaparken Full Node’lara ihtiyaç duyarak Full Node’nin bir parçası olarak çalışmaktadır. Dağıtılan bir ağ ile senkronize olan bu platform Waves hisse ispatı (PoS) ve ödünç hisse ispatı (LPoS) algoritmasını kullanarak işlem yapmaktadır.  Sadece bu algoritma ve Node’lar ile değil aşağıda verilen sistemler de çalışma fonksiyonlarını etkilemektedir. Bu fonksiyonlar şunlardır:

  • Waves LPoS Blok Zinciri: Geleneksel PoS modeli olarak işlem yapmaktadır. Bu modellerde Node’lara blok eklemek için yapılması gereken token stake etmektir. Token stake edilirken belli bir miktarı olmayıp kişinin tercihine bırakılmaktadır. Aynı zamanda stake ettirilen bu Node’ların token sayıları artış gösterdikçe blok ekleme oranları da artmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus yer almaktadır. Bu da stake işlemi gerçekleştirebilmek için ağınızda belli bir miktarda tokenlarınızın olması gerekmektedir.
  • Waves NG: Bu sistem platform içinde yer alan Node’lardaki bloğun çıkarılmasına karar veren bir protokoldür. Bu protokol ilk olarak BTC için önerilmiştir. Fakat önerilen bu sistem BTC topluluğu tarafından reddedilince Waves platformu bu durumu kendi içerisinde değerlendirmiştir. Bu sistem Waves ağında Ana Blok ve Mikro Blok olarak iki parçaya ayrılmaktadır. Ana bloklar PoS madenci tarafından oluşturulmuş olup rastgele seçilmekteyken mikro bloklar node’lar tarafından kullanılmak için üretilmiş olup açık anahtarlar ile oluşturulmuşlardır.

Waves Projesi Nasıl Ortaya Çıktı?

wavesin ortaya cikis hikayesi

Waves projesinin ortaya çıkışı, blockchain ağında isteğe yönelik kripto para oluşturup piyasaya sürme durumunun oldukça uğraştırıcı bir faktör olmasından dolayı ortaya çıkan Waves projesi kişilerin kolay bir şekilde kripto paralarını üretip kolay bir şekilde piyasaya sürmelerini sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır. Bu proje kapsamında öncelikle elinizde olan ya da oluşturulmuş olan kripto paranın sistem üzerinde yer alan herhangi bir ağda programlama ve testlerini yaparak daha sonrasında ana platforma etkileşime girmesi gerekmektedir. Etkileşime giren WAVES Coin piyasaya sürüldükten sonra ana borsa platformunda listelenmesi gerekir. Borsada listeleme yapmak için belli bir miktarda para ödemesi yapılması istenir. Unutulmamalıdır ki borsada listeleme yapmak zor bir süreçtir. Oluşturmuş olduğunuz coininizin listelenmesi borsaya bağlı bir süreçtir. Waves platformu bu sorunun önüne geçerek oluşturan coinlerin kendi borsasına entegre ederek listelenmesini sağlamaktadır.

Waves Ağında Yapılan İşlemler Ne Kadar Sürmektedir?

Waves platformu üzerinde yapılan işlemler ana ağda 1 ila 30 saniye arasında sürmektedir. Kolay ve kısa sürede alım satım işlemleri yapılabilmektedir.

Maker (MKR) coin nedir, nasıl alınır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Waves ile Ethereum (ETH) Arasındaki Fark Nedir?

Waves ile Ethereum arasındaki fark kripto para tabanlarının farklı olmasıdır. Ethereum, Bitcoin tabanlı bir scripting kullanmaktayken Waves kendi scriptingini kullanarak daha kolay bir şekilde kripto para oluşturmanızı sağlamaktadır. Waves platformunu kullanabilmeniz için yapmanız gereken şey sadece Chrome y ada FF Store üzerinden plug-in yüklemeniz gerekmektedir.