• YARIM ALTIN
    8.703,00
    % -0,21
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5305
    % 0,23
  • € EURO
    34,6664
    % 0,33
  • £ POUND
    40,5570
    % 0,45
  • ¥ YUAN
    4,4951
    % 0,10
  • РУБ RUBLE
    0,3451
    % -0,50
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Ravacoin Coin Nedir? Nasıl Alınır?

Ravacoin Coin Nedir? Nasıl Alınır?

Ravacoin Coin, piyasa “RVN” kısaltması olarak yer almaktadır. Açık kaynaklı bir kripto para projesi olan Ravacoin blockchain alt tabanlı bir kripto paradır. Açık kaynaklı olması ile fiziksel varlıklar arasında etkileşimi ve transferleri verimli bir şekilde aktarmak için alt yapısında barınan Bitcoin kodunu açık kaynak haline getirerek hard fork ile sistemsel faaliyetler geliştirilmiştir. Aynı zamanda tasarım alt yapısında ERC20 aktarım protokollerinin bulundurmaktadır.

Bu proje eşler arası varlık transferi yapabilmeye odaklanmaktadır. Yatırımcılar bu proje ile gerçek yatırım araçları olan emtia ya da bono gibi yatırım varlıklarını projeye yatırıp bu araçlar ile alım satım işlemleri yapabilme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Ravacoin yatırımcıları ister dijital emtia isterlerse sanal ürünler tasarlayarak alım satım işlemi gerçekleştirebilirler. Piyasaya sürülmesinden bu yana fazla geçmeyen bir kripto para olan alt coin o günden bugüne kadar önemli bir noktaya gelmiştir.

Ravacoin (RVN) Nereden Alınır?

Ravacoin (RVN) kripto para birimi almak için kripto para biriminin listelendiği herhangi bir borsa platformu üzerinde aktif bir hesabınızın olması ya da hesap açmanı gerekmektedir. En çok kullanılan ve kolay işlem yapılan Binance platformu üzerinden kolaylıkla işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda sunduğu güvenlik önlemleri ile yatırımcılara güven vermektedir. Binance kripto para borsası üzerinden RVN Coin almak için aşağıda verilen adımları takip ediniz:

  • İlk olarak Binance kripto para platformu üzerinden hesap açılır. T.C. kimlik numarası ve e- posta adresi girilip onaylanarak hesap aktifleştirilir.
  • Platform üzerinden hesap açıldıktan sonra RVN Coin almak için uygulama içerisine TL yüklenmesi gerekmektedir. Bu TL’yi kripto para birimine çevirerek istendiğiniz coini alabilirsiniz.
  • Hesaba TL atılıp kripto paraya çevirdikten sonra ana sayfa üzerinde sol üst köşede yer alan “Kripto Al” seçeneğine tıklanır. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra karşınıza seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerden “Kredi/ Banka Kartı” seçeneği seçilir.
  • Açılan sayfada kaç TL ile işlem yapmak istediğinizi seçip Coin kısmında yer alan seçeneklerden Tether yazan USDT seçilir.
  • USDT alımı yapıldıktan sonra yine sayfanın sol üst köşesinde bulunan “Al- Sat” seçeneğine tıklanır ve ön izleyin kısmından “Klasik” sekmesi seçilir.
  • Bu sekme seçildikten sonra açılan yerde sağ üstte yer alan USDT kısmına tıklanarak çıkan arama çubuğuna RVN yazılır ve altta açılan seçeneklerden RVN/ USDT yazan seçenek seçilir.
  • RVN/ USDT seçeneği seçildikten sonra “RVN Al” yazan sayfaya girilir ve almak istenen kadar Ravacoin miktarı girilir.
  • İstenilen miktar girildikten sonra işlem onaylanarak RVN Coin alma işlemi tamamlanır.

Yukarıda verilen adımlar tamamlanarak hem kolay hem de güvenilir bir şekilde kripto para alımı yapılabilmektedir.

Maker (MKR) Coin nedir? Nasıl alınır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Ravacoin (RVN) Madenciliği Ne Demektir?

nasil yapilir ravacoin madenciligi

Ravacoin (RVN) madenciliği, RVN kripto para biriminin çıktığı yılarda yapılabilmesi mümkün olmayıp dokuzuncusu gerçekleştirilen Bitcoin lansmanının yıldönümünde yani 3 Ocak 2018’de RVN Coin üzerinde madencilik yapılabilmesi serbest hala gelmiştir.

Yapılan madencilik uygulamaları aşamalı bir programa sahip olup geliştirme odaklıdır. Bu platformun oluşturulması için yeni madencilik uygulaması ve algoritması geliştirilmiş olup x16r algoritması ile hala daha üzerinde çalışmaya ve geliştirilmeye çalışılmaktadır. Geliştirilen bu algoritma ile en zorlu maden havuzları ile aynı zamanda ASIC madencilik ekipmanlarının üstesinden gelmek için özel olarak tasarlanmaktadır. Buradan da anlaşılacağı gibi ASIC madencilik cihazları ile RVN Coin madenciliği yapılamamakta fakat bunun için özel geliştirilmiş algoritmalar kullanarak madencilik yapılabilmesini mümkün kılmaya çalışılmaktadır.

Tüm bu uğraşlar sonucu RVN Cin madencilik ödülü kazanılmış olup her 4 yılda 2,1 milyon dolar üzerinden %50 oranında otomatik olarak düşmektedir. Bu değerlere göre bugünün şartlarına göre bu madencilik yapma ödülü 5 bin RVN Coin etmektedir.

Ravacoin (RVN) Hangi Kripto Para Cüzdanları ile İşlem Yapmaktadır?

Ravacoin (RVN)’in kullandığı kripto para cüzdanlarını Windows, Mac, Linux, İOS ya da Android işletim sistemlerine sahip cihazlar üzerinden Ravacoin resmi internet sitesi üzerinden indirebilmek mümkündür. Kendi sanal kripto para cüzdanını kullanan RVN Coin bilgilerini güvence altına almaya çalışmıştır.

Ravacoin (RVN) Güvenilir Midir?

Ravacoin (RVN) güvenlik bakımından projenin en önemli noktasını oluşturmaktadır. Blockchain ve Bitcoin ile benzer şekilde çalışan RVN coin en az bu iki platform kadar güvenilir bir özelliğe sahiptir. Bahsedilen bu güvenlik unsurları kripto paranın piyasa değerleri ile alakalıdır. Aynı zamanda güçlü bir madencilik topluluğu da güvenlik unsurlarını etkilemektedir.

Güvenli bir kripto para birimi olduğu kadar gizlilik konusunda da oldukça sıkı tedbirleri olan Ravacoin, token alan bir yatırımcının gerçek kimliği ile adresi arasında ayrım yaparak yatırımcının gerçek kimliğinin paylaşılmasının önüne geçmektedir. Sistem yapısını geliştirmek için çalışan geliştiriciler bilgilerin güvence altına alınması ve yatırımcı kimliklerinin gizliliğinin sağlanması için yeni teknolojiler ve sistemler geliştirerek güvenilir bir ortam sunmaktadır.

Funfair coin nedir nedir? Nasıl alınır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Ravacoin (RVN) Kullanım Özellikleri Nelerdir?

kullanim nitelikleri ravacoin

Ravacoin (RVN) kullanım özellikleri arasında ürün türlerine ek olarak geliştirilen altyapı sistemleri birçok alanda kullanıma sunulmaktadır.

  • Yatırımcılar satın aldıkları tokenlara ad ve seri numarası ile ilişkilendirebilmektedir. Bu şekilde kişiselleştirilen tokenlar çoğaltılamaz ya da yok edilemez dijital kimlik işlevi görerek özel olarak sahiplik kanıtı sunar.
  • Blockchain teknoloji kullanan RVN Coin tokenları taklit edilme olasılığı bulunmamaktadır ve kripto para platformu üzerinde bulunan varlıklar gerçeği doğrulayan yasal belgeleri karıştırılabilir türden değildir. Bu belgeler RVN Coin ödemeleri ile güvence altında tutulmaktadır.
  •  Herhangi bir koşulda transfer gerçekleştirebilmek için Ravacoin işlem ücreti otomatik olarak kesilmektedir. Kesilen işlem ücretleri düşük masraflardır.
  • Lisans erişimleri hizmetlere ulaşmak ve kullanmak için RVN coin tokenları kullanılabilmektedir.
  • RVN Coin ile oyun öğeleri satın alınabilmektedir.